Już po raz jedenasty zapraszamy producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności, także dla branży HoReCa do udziału w plebiscycie Dobry Produkt 2020.

Przyznając Certyfikaty Dobry Produkt Jury nagradza i tym samym wskazuje najciekawsze produkty spożywcze, wyróżniające się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą przeznaczone na rynek detaliczny i HoReCa.

Zgłoś się w jednej z pięciu kategorii:

• Produkt wysokiej jakości - kategoria, w której eksperci oceniają zgodność produktu z dobrymi normami jakości handlowej i pełną przejrzystość w informowaniu konsumenta o składzie i jego wartości odżywczej.
• Innowacyjny produkt - ocenie podlega nowatorski charakter rozwiązań dotyczący procesu produkcji, zastosowanych składników albo dobroczynnego wpływu na organizm ludzki.
• Produkt tradycyjny i regionalny - kategoria, która daje szansę pokazania się produktom niszowym, ale o tradycyjnym i wyrazistym charakterze. Obejmuje produkty, które dzięki wprowadzeniu do szerszej produkcji, przy zachowaniu wysokiej jakości są dostępne dla większej liczby polskich konsumentów.
• Produkt nowy – kategoria obejmująca nowości rynkowe.
• Produkt HorecaTrends – kategoria produktów odpowiadających aktualnym trendom kulinarnym i skierowana do obiorców HoReCa.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Zgłoszenia konkursowe są przyjmowane do 5 października 2020 r.

Regulamin konkursu.

Wszelkie pytania prosimy kierować na adres: dobryprodukt@portalspozywczy.pl

Logo Certyfikatu Dobry Produkt ma być drogowskazem w gąszczu propozycji i pomagać w dokonaniu jakościowego wyboru. Certyfikat Dobry Produkt daje szansę na wyróżnienie produktu i polecenie go uwadze klientów oraz szefów kuchni.

Podejmij wyzwanie i zgłoś swój innowacyjny produkt bądź usługę do konkursu odbywającego się w nowej formule - Food&Retail Star.

W związku z przedefiniowaniem wielu dziedzin gospodarki przez pandemię, modyfikacji ulega także konkurs Food&Retail Star. Do rywalizacji, inaczej niż w poprzednich latach, zapraszamy nie tylko start-upy, ale także firmy dojrzałe, które mogą się pochwalić stworzeniem produktu lub usługi odpowiadającej obecnym wyzwaniom rynkowym. Rywalizacja odbywać się w kategoriach: Innowacja, Bezpieczeństwo, Start-up.

Organizatorem konkursów jest Grupa PTWP, wydawca magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl oraz horecatrends.pl.

Zwycięzcy obu Konkursów zostaną nagrodzeni podczas uroczystej wieczornej Gali XIII Forum Rynku Spożywczego i Handlu (3-4 listopada 2020, Hotel Sheraton, Warszawa).

Forum Rynku Spożywczego i Handlu co roku stwarza okazję, żeby w jednym miejscu spotkali się przedstawiciele organizacji branżowych, największych firm sektora spożywczego, producenci, przetwórcy, dystrybutorzy i handlowcy, a także osoby mające realny wpływ na zmiany w sektorze spożywczym.

Czytaj więcej: Zapraszamy na Forum Rynku Spożywczego i Handlu - 3/4 listopada 2020. Zarezerwuj termin!