Nasi koledzy z siostrzanego portalu z Grupy PTWP Farmer.pl ujawniają przepis na syrop na nalewkę własnej roboty.

Nalewka jest prawie gotowa. Teraz nabiera mocy, jak mawiają znawcy tematu. W każdym bądź razie, baza dla nalewki udała się wyjątkowo, przyszła na dodanie do niej organicznego rozpuszczalnika, jakim jest spirytus. 

 

Radosław Iwański i Wojciech Konieczny, czyli naczelny Farmera i jego wice postanowili wykorzystać własne zasoby przyrody, no bo, co mają się marnować, skoro natura je dała i wyprodukować co nieco. 

Na początku lipca zielone orzechy włoskie pokrojone zostały w tzw. dwójki lub czwórki, a następnie zalane miodem.

Orzechy skąpane w miodzie puściły sok, by po miesiącu kąpać się w spirytusie. Obecnie wszystkie składniki "gryzą się".

Trunek nabiera mocy, dajmy mu kilka tygodni, niech jej nabierze.

W kolejnym etapie produkcji domowej nalewki z orzechów włoskich i miodu wkroczymy z "ciężkim sprzętem". Jakim? Dowiecie się niebawem. 

Pamiętajcie, tylko od Was samych zależy, jaką nalewką chcecie się rozkoszować. Ważne, żeby wiedzieć, jakie jest w niej procentowe stężenie alkoholu. Zmierzymy. 

Do zobaczenia za miesiąc.