Nasi koledzy z siostrzanego portalu z Grupy PTWP Farmer.pl ujawniają przepis na syrop na nalewkę własnej roboty.
Nalewka jest prawie gotowa. Teraz nabiera mocy, jak mawiają znawcy tematu. W każdym bądź razie, baza dla nalewki udała się wyjątkowo, przyszła na dodanie do niej organicznego rozpuszczalnika, jakim jest spirytus.
Radosław Iwański i Wojciech Konieczny, czyli naczelny Farmera i jego wice postanowili wykorzystać własne zasoby przyrody, no bo, co mają się marnować, skoro natura je dała i wyprodukować co nieco.
Na początku lipca zielone orzechy włoskie pokrojone zostały w tzw. dwójki lub czwórki, a następnie zalane miodem.
Orzechy skąpane w miodzie puściły sok, by po miesiącu kąpać się w spirytusie. Obecnie wszystkie składniki "gryzą się".
Trunek nabiera mocy, dajmy mu kilka tygodni, niech jej nabierze.
W kolejnym etapie produkcji domowej nalewki z orzechów włoskich i miodu wkroczymy z "ciężkim sprzętem". Jakim? Dowiecie się niebawem.
Pamiętajcie, tylko od Was samych zależy, jaką nalewką chcecie się rozkoszować. Ważne, żeby wiedzieć, jakie jest w niej procentowe stężenie alkoholu. Zmierzymy.
Do zobaczenia za miesiąc.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Komentarze