Drugi dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu

Autor: www.sadyogrody.pl 09 listopada 2021 12:52

Drugi dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu Dziś drugi dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu

Zapraszamy na drugi, a zarazem ostatni dzień wydarzenia – dziś w programie handel i branża HoReCa. Zaczynamy o 9:30!

FORUM RYNKU SPOŻYWCZEGO I HANDLU 2021 - REJESTRACJA

Zobacz zakres tematyczny konferencji i potwierdzonych uczestników:

8 listopada 2021 r. | Inauguracja 9.00-11.00 |
Żywność w świecie VUCA: trendy, rynek, prawo
Ekologicznie = ekonomicznie? Produkcja i produkty w zgodzie z naturą i zero waste
Które z pandemicznych trendów zostaną z nami na dłużej?
Czego nauczyła nas pandemia? Odrobione lekcje firm
Krajowy Plan Odbudowy, Polski Ład i inne legislacyjne rozwiązania – jaki mają wpływ na biznes spożywczy?
Drożejące surowce i wyższe opłaty + Zielony Ład. Koniec epoki zwiększania wolumenów?
Opłata cukrowa, podatek od handlu, reklam i opakowań a rentowność firm
Nowe opakowania. System kaucyjno-depozytowy rewolucją dla firm spożywczych

Rozmowa 1:1
Piotr Kwiatkowski, prezes zarządu, Credit Agricole Bank Polska SA
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Michal Czerwinski, CEO, Purella
Maciej Herman, dyrektor zarządzający, Lotte Wedel
Kacper Nosarzewski, członek zarządu, Polskie Towarzystwo Studiów nad Przyszłością, partner, 4CF
Mikołaj Piaskowski, counsel, Baker McKenzie
Iwona Piasta, członek zarządu, dyrektor Generalna BU Food, Grupa Maspex Sp. z o.o.
Marek Sumiła, dyrektor zarządzający, Danone i Żywiec Zdrój w Polsce
Moderacja:
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl

Prezentacja opakowań w technologii VR
Rafi Albo, Global Creative Director & Head of Connected Packaging, CCL Label

8 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
Eksportowa swoboda a polskie sukcesy. Pandemia okazją dla przygotowanych
Pandemia nie zahamowała apetytu eksporterów. Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży
Protekcjonistyczne zaczepki – skala problemu i oczekiwane reakcje polityków
Trzy kwartały o brexicie. Praca w erze ceł i nowych kosztów
Polskie regulacje a produkcja żywności za granicą. Podatki i opłaty wpłyną na konkurencyjność firm na rynku zewnętrznym?
USA, Azja, Afryka – eksportowy „dream” czy realne plany polskich eksporterów?

Prezentacja:
Pandemia nie zahamowała apetytu eksporterów. Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży.
Jakub Olipra, starszy ekonomista, Credit Agricole Bank Polska SA 

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu, SM Mlekpol
Jan Kolański, prezes, Colian
Jakub Olipra, starszy ekonomista, Credit Agricole Bank Polska SA
Monika Piątkowska, prezydent, Izba Gospodarcza Handlowców, Przetwórców Zbóż i Producentów Pasz
Krzysztof Urbanek, dyrektor handlowy, Bracia Urbanek
Karolina Zajezierska, dyrektor komercyjna, Nowel Sp. z o.o.
Marcin Zieliński, dyrektor ds. rozwoju, Makarony Polskie SA
Moderacja:
Adam Tubilewicz, zastępca redaktora naczelnego, portalspozywczy.pl

8 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
Biznes spożywczy 4.0 – zdolności produkcyjne do potęgi
Automatyzacja i robotyzacja – must have branży spożywczej
Niskie zużycie energii, odzysk chłodu/ciepła, biogaz, fotowoltaika – ekologiczne inwestycje w zakładach
Jak mądrze oszczędzać na ekologii?
Nowe zasady produkcji a zmiany w produktach i opakowaniach
Sztuczna inteligencja i digitalizacja w zakładach spożywczych
Nowe technologie dla nowych pracowników. Jak zmiany w zakładach przekładają się na potrzeby kadrowe firm?
Sprawniej, szybciej, wydajniej – rola logistyki wewnętrznej

Prezentacja
Karol Krowiak, Menager Rozwoju Rynku FMCG, Region Europa Środkowo-Wschodnia, Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.)

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Zbigniew Groszyk, wiceprezes zarządu, SM Mlekpol
Sylwia Jurys, dyrektor zarządzający regionu: kraje Nordyckie, Polska, Rosja, SIG Combibloc
Piotr Kasperuk, Business Development Director Poland, Czech Republic, Hungary & Slovakia, CCL Label
Ireneusz Kozber, dyrektor logistyki, PPHU Millano Sp. z o.o.
Karol Krowiak, Menager Rozwoju Rynku FMCG, Region Europa Środkowo-Wschodnia, Mitsubishi Electric
Bartosz Półgrabia, wiceprezes zarządu, Pamapol SA
Jacek Punda, Senior Account Manager, Infor
Kamil Rabenda, prezes, Soligrano
Moderacja:
Jacek Ziarno, redaktor naczelny, Magazyn Gospodarczy Nowy Przemysł

8 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
Konsolidacja: Postpandemiczny rachunek zysków i strat
Czy dopiero 2022 przyniesie ożywienie w fuzjach i przejęciach?
Nieoczywiste przejęcia. Jakich ruchów nie spodziewa się rynek?
Gracze spoza UE zainteresowani polskim rynkiem żywności – dlaczego?
Polskie firmy a ekspansja zagraniczna – jakie kierunki? Wyzwania
Firmy rodzinne – kiedy nastąpi konsolidacyjny boom?

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Ludomir Biedecki, radca prawny, partner, Kancelaria Noerr
Tomasz Pietrzak, członek rady nadzorczej, Okechamp SA, Senior Vice-President, Cornerstone Investment Management
Piotr Grauer, dyrektor, Deal Advisory, Zespół Fuzji i Przejęć, KPMG w Polsce
Michał Lasocki, prezes, Intenson Europe
Marek Piątkowski, prezes zarządu, ZPC Otmuchów
Tomasz Stamirowski, partner zarządzający, Avallon
Moderacja:
Olimpia Wolf, dziennikarz, PortalSpozywczy.pl

8 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 |
Cyrkularny świat, cyrkularny biznes, cyrkularny handel
Rozwój firm w duchu zrównoważonego rolnictwa: idee, modele, wyzwania
Społeczna odpowiedzialność w miejsce marketingu – nowa rola biznesu?
Proklimatycznie, zielono, prospołecznie – zmiana, która dzieje się dziś
Europejskie rolnictwo pod presją Zielonego Ładu. Jakich zmian (nie) spodziewają się firmy? Ile będzie kosztował?
Cyrkularny obieg: nowe podejście do zasobów, produktów i opakowań
Nowe przykazania: niemarnowanie żywności, wody i energii

Prezentacja: 
Roman Postl, VP, Head of Business Unit East Central Europe, TOMRA

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Adam Baucza, prezes zarządu, Fundacja Terra Nostra
Anna Dębicka, dyrektor, MSC Polska i Europa Centralna
Andrzej Gantner, wiceprezes zarządu, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
Bogusław Kowalski, prezes, Graal SA
Adam Kopyść, członek zarządu, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
Marcin Poniatowski, członek zarządu, Lewiatan Holding SA
Maciej Ptaszyński, wiceprezes, Polska Izba Handlu
Jakub Tyczkowski, prezes zarządu, Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań SA
Moderacja: 
Kalina Olejniczak, redaktor, PortalSamorzadowy.pl, WNP.PL

8 listopada 2021 r. | 13.30-15.00
Cyfrowa transformacja branży FMCG
Digital Company: zarządzanie, procesy biznesowe, rynek, produkt
Znaczenie informacji cyfrowej dla rozwoju firmy i rynku
Fabryka w trybie zdalnym. Nowe formy wsparcia produkcji
Dane – nowe złoto. Jak umiejętnie z nich korzystać?
Handlowe wyzwania _ wsparcie procesów sprzedaży

Prezentacja:  
Karolina Karolczak, Partnership & Procurement Director, Sodexo Benefits and Rewards Services Polska

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Marcin Czarnecki, prezes zarządu, Bakalland SA
Karolina Karolczak, Partnership & Procurement Director, Sodexo Benefits and Rewards Services Polska
Urszula Kłosiewicz-Górecka, starszy analityk, Zespół Foresightu Gospodarczego, Polski Instytut Ekonomiczny
Robert Kremser, Business Development Director, Dun & Bradstreet Europe
Jaromir Paszek, Sales Manager, IFS Poland
Krzysztof Ślęczka, Consumer Goods & Services Clients Cluster Lead, Accenture Polska
Moderacja: 
Paweł Szygulski, redaktor, WNP.PL

8 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 |
Mięso w sieci wyzwań
Drobiarstwo – kolejny zły rok. Krajobraz po pandemii i grypie ptaków
Zielony Ład, zakaz stosowania klatek – branża wobec ekowyzwań
Zmiany trendów konsumenckich a rynek mięsa. Rewolucja czy ewolucja?
Kontrola kosztów w branży mięsnej – klucz do sukcesu

Rozmowa 1:1
Jurek Sobieniak, szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni
Adam Tubilewicz, zastępca redaktora naczelnego, portalspozywczy.pl

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Michał Bitner, koordynator zarządu, Indykpol SA
Tomasz Brus, członek zarządu, SuperDrob SA
Tomasz Brandt, dyrektor komercyjny, Madej Wróbel Sp. z o.o.
Jolanta Ciechomska, kierownik ds. systemu QAFP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
Łukasz Dominiak, dyrektor ds. Public i Government Relations, ANIMEX Foods Sp. z o.o.
Katarzyna Gawrońska, dyrektor generalna, Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Moderacja:
Adam Tubilewicz, zastępca redaktora naczelnego, portalspozywczy.pl

8 listopada 2021 r. | 15.30-16.45 |
Innowacje = rozwój. Produkt skrojony na miarę postcovidowych czasów
Dział R&D – nowe serce zakładu spożywczego
Lokalnie, prosto z farmy, pod nazwiskiem – koniec z anonimowymi produktami
Specjalnie dla Ciebie – personalizacja produktów spożywczych
Kreowanie nowych produktów na nasyconym rynku. Polska scena start-upowa w branży spożywczej
Sprzedażowa moc z social mediów. Jak współpracować z influencerami?
Postcovidowy konsument na zakupach – jak go zainteresować

Cykl wystąpień: 
Iga Czubak, CEO, Roślinny Qurczak
Katarzyna Młynarczyk, Digital Marketing Lead, COO, Socjomania, Co-Founder, Rebread

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Iga Czubak, CEO, Roślinny Qurczak
Artur Gajewski, dyrektor marketingu i R&D, Purella
Krzysztof Klincewicz, profesor, Wydział Zarządzania, Uniwersytet Warszawski, kierownik projektu EIT Food RIS Consumer Engagement Labs
Anna Mirek, radca prawny, senior associate, Kancelaria Noerr
Katarzyna Młynarczyk, Digital Marketing Lead, COO, Socjomania, Co-Founder, Rebread
Marian Owerko, przewodniczący Rady Nadzorczej, Bakalland SA
Moderacja: 
Piotr Grabowski, współzałożyciel, FoodTech.ac

8 listopada 2021 r. | 15.30-16.45 |
Wyzwania dla branży alkoholowej
Co piją Polacy?
Siła tradycji i nowych zwyczajów
Sprzedaż alkoholu w zdigitalizowanym świecie
Wpływ podatków na rozwój branży

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Mariusz Glenszczyk, prezes zarządu, TiM SA
Bartłomiej Morzycki, dyrektor generalny, Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego w Polsce – Browary Polskie
Janusz Palikot, prezes, Manufaktura Piwa Wódki i Wina SA, Tenczyńska Okovita SA
Anna Sułek, dyrektor zarządzająca, Kondrat Wina Wybrane
Marek Sypek, prezes zarządu, Stock Polska Sp. z o.o.
Moderacja:
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl

8 listopada 2021 r. | 15.30-16.45 |
Żywność roślinna – nowe produkty, nowa konsumpcja
Odpowiedzialna konsumpcja, etyczne aspekty – co skłania konsumentów do sięgania po roślinne produkty?
Szybko, łatwo, zdrowo, roślinnie – czego oczekuje konsument?
Młodzi wizjonerzy kontra doświadczeni gracze w walce o roślinne podium
Rynek żywności roślinnej w sieci unijnych regulacji

Rozmowa 2:1
Rafał Czech, założyciel, Bezmięsny
Igor Sadurski, założyciel, Bezmięsny
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Mateusz Kowalewski, prezes zarządu, HORTIMEX
Joanna Rewaj, Strategy & Innovation Associate Director, Dragon Rouge
Agnieszka Szymecka-Wesołowska, wspólnik, współzałożycielka, Centrum Prawa Żywnościowego A. Szymecka-Wesołowska, D. Szostek Sp.j.
Marcin Tischner, Corporate Engagement & Sustainability Specialist, ProVeg Polska
Katarzyna Zgieb, starszy menedżer ds. żywienia i rozwoju jakości, Jerónimo Martins
Moderacja:
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl

19.00 Gala | Gala wręczenia nagród Food&Retail Awards oraz Certyfikatów Dobry Produkt

9 listopada 2021 r. | Inauguracja 9.30-11.00 |
Nowa przyszłość handlu
Handel w czasach gospodarki obiegu zamkniętego i zero waste
Czego oczekuje nowy konsument?
Sklep przyszłości potrzebny dziś
Oferta odporna na zmiany – żelazny asortyment, nowe kategorie 
Po pierwsze nie szkodzić – rozporządzenia a zdrowa działalność
Na podatkowym sygnale – nowe daniny i ich konsekwencje
Siódmy dzień tygodnia – czy jest realna szansa na powrót handlowych niedziel?

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Witold Baran, dyrektor działu handlowego, Netto Polska
Tomasz Chróstny, prezes, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
Katarzyna Konkel, socjolożka, CEO, Omnisense
Daniel Maryjosz, menedżer, PwC Polska
Krzysztof Pawiński, prezes zarządu, Grupa Maspex Sp. z o.o.
Anna Sapota, wiceprezes ds. relacji rządowych dla Europy Środkowej i Północnej, TOMRA
Moderacja:
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl

9 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
Power of e-Commerce
Liderzy online’owej rewolucji
Kierunki zmian i trendy w e-commerce
Konsument 5.0 – nawyki zakupowe online
Cena kontra wygoda – na co postawią Polacy?
Zakupy dla siebie czy dla planety – wyzwania zero waste
Zielona transformacja w logistyce i opakowaniach
Dostawa jest królem, czyli jak wyprzedzić oczekiwania konsumentów
Dostawa w godzinę – ze sklepowej półki pod drzwi klienta, czyli dark stores debiutują

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Jakub Jurkowski, dyrektor handlowy CEE, JOKR Poland Sp. z o.o.
Maciej Kroenke, partner, PwC Polska
Andrius Mikalauskas, CEO, Barbora Polska
Jacek Palec, prezes zarządu, Frisco SA
Michał Samborski, Head of Development, Panattoni Europe
Marcin Trepka, partner, Baker McKenzie
Przedstawiciel: Nice to Fit You
Moderacja:
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl

9 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
HoReCaTrendsTalks I część. Zwinne gastrobiznesy / Elastyczni dostawcy
Jak konstruować gastronomiczny biznes – odporny na zawirowania i kryzysy?
Nowe czasy, nowe trendy, nowe menu
„Paragony grozy” przez cały rok? Rosnące koszty zmieniają biznes gastronomiczny
Jakość, unikatowość, lokalność – jak pozyskać idealny surowiec?
Pracownik pilnie poszukiwany – kto chce pracować w HoReCa

Cykl wystąpień:

Jak konstruować gastronomiczny biznes – odporny na zawirowania i kryzysy?
Rozmowa 1:1 
Krzysztof Kaliciński, konsultant, trener biznesu, coach, wykładowca, Akademia Leona Koźmińskiego
Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca, PortalSpożywczy.pl, horecatrends.pl

Zrównoważone praktyki dla gastronomii - projekt Kierunek Restauracja Przyszłości
Rozmowa 2:1
Beniamin Bielecki, właściciel restauracji Bibenda, uczestnik projektu EIT Food pod nazwą Kierunek Restauracja Przyszłości
Ewa Rzeszowska, Project Manager, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food 
Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca, PortalSpożywczy.pl, horecatrends.pl

Boom na food delivery i dark kitchen 
Rozmowa 1:1 
Marek Cynowski, CEO, Rebel Tang 
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl

„Paragony grozy” przez cały rok? Rosnące koszty zmieniają biznes gastronomiczny
Rozmowa 1:1
Robert Sowa, restaurator 
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl

Pracownik pilnie poszukiwany – kto chce pracować w HoReCa?
Rozmowa 1:1
Jurek Sobieniak, szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl

9 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
Formaty na fali – czy pandemia wykreowała nowych liderów handlu?
Dyskonty i supermarkety na fali, wszyscy liczący się gracze z ofertą omnichannel
Czy sklepy convenience nadal mogą liczyć na klientów impulsowych?
Gdzie teraz (nie) chodzi klient trafficowy?
Parki handlowe – wygodna i bezpieczna alternatywa dla dużych obiektów
Asortyment na fali, żelazne wsparcie sprzedaży
E-commerce w natarciu - zmiany na rynku magazynowym

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Karol Kamas, dyrektor marketingu i rozwoju, Sodexo Benefits and Rewards Services Polska Sp. z o.o.
Oleksander Koliakin, dyrektor generalny ds. rynku detalicznego na Europę Środkowo-Wschodnią, Grupa Shell 
Pedro Martinho, członek zarządu, Grupa Eurocash
Szymon Mordasiewicz, dyrektor komercyjny panelu gospodarstw domowych, GfK Polonia
Katarzyna Pyś-Fabiańczyk, Head of Industrial Services Hub, Savills
Jerzy Roguski, dyrektor ds. komercyjnych i rozwoju handlu, Żabka Polska
Moderacja:
Olimpia Wolf, dziennikarz, PortalSpozywczy.pl

9 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 |
Handel nowej ery, czyli RetailTech

Technologiczny blitzkrieg (automatyzacja, cyfryzacja, robotyzacja obsługi klienta)
Customer experience w cyfrowym świecie
Sklep przyszłości – bezpieczny, dobrze zatowarowany, bezkontaktowy
Migracja do e-handlu B2B i B2C
Bezgotówkowo i cyfrowo – wpływ digitalizacji na płatności i rozliczenia

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Mateusz Cacek, wiceprezes zarządu, Sfinks Polska SA
Artur Kowalski, kierownik projektu, ZINU SHOP 
Michał Krowiński, współzałożyciel, dyrektor operacyjny, LISEK.APP
Marcin Kuśmierz, prezes zarządu, Shoper SA
Adrian Piwko, prezes zarządu, Pora na Pola
Moderacja:
Małgorzata Burzec-Lewandowska, redaktor naczelna, PropertyDesign.pl, zastępca redaktora naczelnego, PropertyNews.pl
Robert Posytek, redaktor naczelny, PropertyNews.pl, zastępca redaktora naczelnego, PropertyDesign.pl

9 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 |
HoReCaTrendsTalks II część Zwinne gastrobiznesy | Elastyczni dostawcy.
Hyde Park HorecaTrendsTalks
Gastronomia przenika się z produkcją żywności – restauracje w czasie pandemii zmieniły się w delikatesy
Boom na food delivery i dark kitchen
Rynek kawiarni w pandemii
Współpraca dostawca-gastronomia – razem przeciwko skutkom pandemii
Hyde Park HorecaTrendsTalks – cykl wypowiedzi osób z branży na bieżące tematy ze świata HoReCa

Cykl wystąpień:

Gastronomia przenika się z produkcją żywności – restauracje w czasie pandemii zmieniły się w delikatesy
Malka Kafka, założycielka, TelAviv Urban Food
Grzegorz Kłos, prezes zarządu, EdRed
Norbert Redkie, CEO & non-executive Head Chef, Grupa Warszawa
Moderacja:
Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca, PortalSpożywczy.pl
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl

Rynek kawiarni w pandemii
Rozmowa 1:1
Łukasz Mrowiński, CEO, Etno Cafe
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl

Współpraca dostawca-gastronomia – razem przeciwko skutkom pandemii
Rozmowa 1:1 
Zenon Badyra, dyrektor sprzedaży Foodservice, Transgourmet Polska Sp. z o.o.
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl

Hyde Park HorecaTrendsTalks
cykl wypowiedzi osób z branży na bieżące tematy ze świata HoReCa/ w ramach podsumowania dwóch części HorecaTrendsTalks

Krzysztof Cybruch, inicjator Targu Śniadaniowego
Krzysztof Kaliciński, konsultant, trener biznesu, coach, wykładowca, Akademia Leona Koźmińskiego
Malka Kafka, założycielka, TelAviv Urban Food
Moderacja:
Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca, PortalSpożywczy.pl, horecatrends.pl
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl
Anna Wrona, dziennikarz, PortalSpozywczy.pl; horecatrends.pl

WIĘCEJ NA FRSIH.PL.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

Z INNEJ SKRZYNKI

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.