
Oberżyna Perlina® produkowana jest wyłącznie przez La Perla del Sud. Owoce mają 8-12 cm długości i osiągają masę zaledwie 15-30 g. Nie trzeba ich obierać ani moczyć w wodzie przed gotowaniem – podaje serwis www.freshplaza.com.
Mini oberżyna stała się popularna w ciągu ostatnich dziesięciu lat u szefów kuchni i konsumentów, dzięki niezwykle słodkiemu i delikatnemu smakowi. Uzyskana została poprzez tradycyjne krzyżowanie specjalnie dobranych linii o małych owocach. Intensywny fioletowy kolor opatentowanej odmiany jest wskaźnikiem wysokiej zawartości przeciwutleniaczy i witamin w owocach.
Oberżyna uprawiana jest w szklarni o powierzchni 0,5 hektara w Ragusie na Sycylii.
Nazwa Perlina® została zarejestrowana we Włoskim Urzędzie Patentów i Znaków Towarowych jako marka handlowa. Ponadto ta odmiana znajduje się w krajowym rejestrze odmian Ministerstwa Rolnictwa, Żywności i Leśnictwa.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
CHF
4,67 -0,15%
GBP
5,23 0,26%
USD
4,22 0,02%
ON
6,09 3 gr
LPG
2,95 -3 gr