Owoce i warzywa przechowywane w puszkach mają wiele zalet

Autor: www.sadyogrody.pl 24 maja 2016 13:42

Owoce i warzywa przechowywane w puszkach mają wiele zalet fot. materiały prasowe

Żywność przechowywana w puszkach ma wiele zalet. Jakich? Warto wybierać ją przede wszystkim wtedy, gdy w sklepach nie ma świeżych owoców i warzyw. Przeszukując półki w poszukiwaniu w ten sposób pakowanych produktów, musimy jedynie pamiętać, aby wybierać te, które nie zawierają konserwantów - informują eksperci z firmy Levant.



- Jedną z głównych zalet produktów dostępnych w puszkach jest ich wydłużony okres przydatności do spożycia. Ich trwałość zapewnia proces sterylizacji oraz szczelność opakowania, chroniącego przed dostępem powietrza, światła i zanieczyszczeń - zapewniają eksperci z firmy Levant, producenta przetworów owocowo-warzywnych w puszkach.

Do tego w owocach i warzywach z puszki nie zachodzą procesy biologiczne, które powodowałyby ich starzenie się. Przez cały okres przydatności zachowują one zatem pełną świeżość. Tego typu produkty nie tracą również potrzebnych naszemu organizmowi witamin.

Żywność w puszkach to alternatywa dla przetworów w słoikach. Dzięki niej możemy cieszyć się sezonowymi produktami przez cały rok. Co więcej, owoce i warzywa w puszkach są tańsze, niż tradycyjne przetwory w słoikach.

Przechowywanie jedzenia w puszkach jest praktykowane od ponad 200 lat. Takie produkty wcale nie muszą zawierać niezdrowych konserwantów. 

 

 

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

Z INNEJ SKRZYNKI

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI