Owoce aceroli zwiększają naturalną odporność organizmu

Autor: www.abczdrowie.pl/www.sadyogrody.pl 08 marca 2016 08:14

Owoce aceroli zwiększają naturalną odporność organizmu Owoce aceroli posiadają rekordowe ilości witaminy C/ fot. shutterstock.com

Acerola, nazywana również wiśnią z Barbadosu, to owoc, który warto włączyć do diety, aby zwiększyć odporności organizmu – podaje serwis abczdrowie.pl

Owoce aceroli posiadają rekordowe ilości witaminy C – ok. 1500 mg na 100 g produktu, co oznacza, że ma jej ok. 30 razy więcej niż cytryna. Acerola stanowi również źródło witaminy A oraz z grupy B, a także białko, żelazo, wapń, fosfor, magnez, mangan, kwas jabłkowy.

Acerolę w Polsce znacznie łatwiej dostać w postaci soku, puree owocowego lub suplementu diety – w tabletkach lub proszku. Świeże, kwaśne owoce psują się wyjątkowo szybko i tylko w Brazylii mieszkańcy spożywają je prosto z krzewu.

Czytaj więcej w serwisie abczdrowie.pl

 

WIĘCEJ NA TEMAT

Z INNEJ SKRZYNKI

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI