Chińscy rolnicy suszą owoce kaki na dachach

Autor: biznes.onet.pl 27 grudnia 2016 14:10

Chińscy rolnicy suszą owoce kaki na dachach Okres zbioru tych owoców zaczyna się w październiku i trwa do listopada./ fot. shutterstock.com

Sposobem na życie mieszkańców chińskiej prowincji Fujian jest hodowla persymon. Zanim trafią do sprzedaży, owoce układane są do wyschnięcia. Suszone owoce kaki są bardzo popularnym przysmakiem w Chinach - informuje biznes.onet.pl.

Okres zbioru tych owoców zaczyna się w październiku i trwa do listopada. Jest to również najlepsza pora na suszenie tych owoców, które trwa od 40 do 50 dni. Owoce przeznaczone do wysuszenia mieszkańcy rozkładają na dachach domów. Z lotu ptaka prezentują się niesamowicie.

Wygląda to tak, jakby dachy były pokryte jaskrawopomarańczową dachówką.

Więcej na biznes.onet.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

Z INNEJ SKRZYNKI

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI