Zupy owocowe - nowy trend na rynku dań gotowych

$data.author.description Autor: www.portalspozywczy.pl 14 lutego 2017 15:52

Zupy owocowe, tradycyjny letni specjał, to nowy trend na polskim rynku dań gotowych. Jego prekursorem jest firma Profi.

Maja Tereszkiewicz, kierownik działu marketingu Brand Management Profi, powiedziała serwisowi FoodNavigator.com, że słodkie zupy owocowe to produkt uniwersalny – może być spożywany zarówno na gorąco lub na zimno - w zależności od pory roku i preferencji konsumenta. Produkt sprzedawany jest w saszetkach, tak jak inne zupy w formie dań gotowych marki Profi.

Obecnie w ofercie znajdują się trzy warianty: zupa jabłkowa, wiśniowa oraz z owoców leśnych - z dodatkiem makaronu. 
 
Według Tereszkiewicz pojęcie jedzenia słodkich zup nie jest niczym nowym dla Polaków. - Owoce zupy były integralną częścią polskiej kuchni, kultury i historii przez wiele lat. Dla wielu naszych konsumentów to po prostu wspomnienie z dzieciństwa i wakacji na polskiej wsi. Naszą grupą docelową są także dzieci, które uwielbiają słodkie smaki owocowe – dodaje.

Więcej na portalspozywczy.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

PRZETWÓRSTWO

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI