Symbio: Rynek ekologicznej żywności jest w początkowej fazie rozwoju w Polsce (wideo)

$data.author.description Autor: www.portalspozywczy.pl 25 marca 2017 11:37

Symbio: Rynek ekologicznej żywności jest w początkowej fazie rozwoju w Polsce (wideo) Zbigniew Kozłowski, wiceprezes zarządu Symbio/ fot. Żelazna studio

- Perspektywy rozwoju sektora żywności ekologicznej w naszym kraju są ogromne. Przed nami wiele wyzwań. Na szczęście zarówno sieci handlowe jak i sklepy specjalistyczne są otwarte na poszerzanie półek z produktami eko - mówi w rozmowie z serwisem www.portalspozywczy.pl Zbigniew Kozłowski, wiceprezes zarządu spółki Symbio, producenta i dystrybutora żywności ekologicznej.


 

- Mamy dużo do zrobienia w kwestii świadomości konsumentów dot. żywności ekologicznej. Nadal często mylą oni bio produkty z tymi tzw. naturalnymi. A do tego w wielu punktach sprzedaży produkty te znajdują się na jednej półce, co wprowadza chaos - mówi Zbigniew Kozłowski. 

Symbio, to notowany na NewConnect, producent i dystrybutor żywności ekologicznej oraz mrożonych półproduktów, działający na rynku od 1998 r. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

PRZETWÓRSTWO

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

KALENDARIUM