Roleski zwiększy ilość pomidorów w swoich ketchupach

Autor: www.sadyogrody.pl 10 lipca 2015 12:25

Roleski zwiększy ilość pomidorów w swoich ketchupach Marek Roleski, właściciel firmy Roleski/ fot. PJ

Firma Roleski, producent ketchupów i sosów, poszerza ofertę o produkty z tzw. czystą etykietą tzn. bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników i zagęstników, bez dodatków ‘E’. Nowe produkty zastąpią dotychczasowe ketchupy, będą miały ten sam profil smakowy jednak ich skład będzie „uszlachetniony”.

Firma Roleski planuje roszady w portfolio swoich produktów. Wkrótce oferować będzie bardziej pomidorowe ketchupy z „czystą etykietą”. - Nowe ketchupy będą zawierać więcej pomidorów, bo ponad 200g pomidorów na 100g produktu i pozbawione będą skrobi oraz kwasu cytrynowego – zapewnia Marek Roleski, założyciel i właściciel firmy.

W ten sposób firma chce wpisać się w trend ukierunkowany na zaspokajanie potrzeb osób, które świadomie dokonują wyborów zakupowych i zwracają uwagę na „naturalność” produktu oraz stronią od spożywania niepotrzebnych dodatków, chemii i „polepszaczy” w artykułach spożywczych.

Firma Roleski zatrudnia 350 osób. Produkuje 60-70 tys. ton majonezów, musztard, ketchupów i dressingów rocznie.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

PRZETWÓRSTWO

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

KALENDARIUM