Producent dań z suszonych warzyw planuje rozwój

Autor: Puls Biznesu 21 stycznia 2016 12:01

Firma Sys, producent dań na bazie suszonych warzyw, przebudowuje biznes i stara się pozyskać młodych i nowoczesnych klientów. W planach są nowe produkty - pisze "Puls Biznesu".

Rodzinna firma Sys z siedzibą w Kamionce (woj. mazowieckie) suszeniem warzyw i uprawami w okolicach Zamiechowach na Podkarpaciu zajmuje się od 1990 r. jej portfolio są zupy bazujące na suszonych warzywach oraz placki ziemniaczane, racuchy i różne wersje kaszy oraz ryżu z dodatkami. Eksport stanowi około 5 proc. z 3 mln zł rocznych obrotów przedsiębiorstwa.

— Nie mamy pieniędzy na reklamę, ale dzięki temu, że kolejne pokolenie włączyło się niedawno do biznesu, zaczęliśmy promować się szerzej w internecie — twierdzi szefowa rodzinnej firmy - Małgorzata Wróblicka-Sysiak na łąmach "PB". Opowiada, że po międzypokoleniowej naradzie uznali, że dziś jest najlepszy moment do rozwoju dla firm z takim asortymentem.

Firma Sys zaczyna właśnie budować profesjonalny zespół sprzedażowy. Zmiany będzie widać też w portfelu produktów, gdzie znajdą się np. produkty z różnymi modnymi dodatkami, jak quinoa. W planach jest także wejście w całkiem nową kategorię produktów do jeszcze szybszego przygotowania.

Czytaj więcej w "Pulsie Biznesu".

WIĘCEJ NA TEMAT

PRZETWÓRSTWO

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI