Primavika, producent ekologicznej i wege żywności, zainwestował w budowę fabryki

Autor: www.sadyogrody.pl/ www.portalspozywczy 07 lutego 2017 15:09

Primavika, producent ekologicznej i wege żywności, zainwestował w budowę fabryki Paweł Skrzypczak, prezes firmy Primavika/ fot. Żelazna studio

W 2016 r. Primavika zainwestowała ok. 10 mln zł w budowę nowego zakładu produkcyjnego we wsi Lutom, w województwie wielkopolskim, dzięki czemu zwiększyła swoje moce produkcyjne ponad 20 razy. - Wierzę, że to przyniesie owoc. Wybudowaliśmy nową halę produkcyjno-magazynową, wyposażyliśmy ją w nowe linie produkcyjne, stworzyliśmy zaplecze socjalno-biurowe. Mamy już zdolności, teraz musimy zapewnić sobie zbyt - mówi Paweł Skrzypczak, prezes firmy Primavika.

19 lat temu Paweł Skrzypczak założył firmę, która produkuje słoiki wypełnione prozdrowotną żywnością dla osób, które mięsa nie spożywają. Obecnie postrzegany jako wizjoner, przewidujący konsumenckie trendy. Jednak kiedy zaczynał był po prostu dziwolągiem, który nie jadł mięsa.

Primavika to producent prozdrowotnej wegetariańskiej pod marką Primavika a także ekologicznej żywności z logo Primaeco, to rodzinna firma z polskim kapitałem. – Tak było i tak będzie zawsze. Prowadzę firmę wraz z rodzeństwem – dwoma braćmi i siostrą. Uważamy, że to co najtrudniejsze jest już za nami, więc teraz nie ma sensu nikogo z zewnątrz angażować w nasze sprawy. Giełda nas również nie interesuje. Interesuje nas za to spokojny, stabilny ale sukcesywny rozwój organiczny – zapewnia Paweł Skrzypczak, prezes Primaviki.

Więcej na temat Primaviki czytaj w serwisie www.portalspozywczy.pl oraz w lutowym wydaniu magazynu Rynek spożywczy.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

PRZETWÓRSTWO

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI