Lubelscy sadownicy pracują na sukces w produkcji cydru

$data.author.description Autor: www.portalspozywczy.pl 02 listopada 2015 15:27

Potencjał regionu lubelskiego jako producenta polskiego cydru będzie można określić, gdy więcej sadowników i mniejszych producentów zaangażuje się w produkcję. Sukces regionu opiera się bowiem na powszechnej produkcji, tradycji środowiska i infrastrukturze małych producentów – ocenia Robert Ogór, prezes Grupy Ambra, która jest producentem "Cydru Lubelskiego".

- Cydr w Polsce dopiero się narodził i to, jaki potencjał zawarty jest w wizji polskiego cydru okaże się wówczas, gdy wielu sadowników i mniejszych producentów rozpocznie swoją przygodę z nim – mówi Robert Ogór.

Dodaje, że np. w Toskanii to nie jedna firma tworzy wzorzec i renomę win toskańskich.

- Sukces takiego regionu opiera się na powszechnej produkcji, tradycji środowiska i infrastrukturze małych producentów. To oni na koniec stworzą polski cydr – jego wzorzec - mówi Robert Ogór.

Czytaj więcej na www.portalspozywczy.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

PRZETWÓRSTWO

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

KALENDARIUM