Hortex: Kategoria mrożonych warzyw i owoców rośnie dzięki prozdrowotnym trendom

Autor: www.sadyogrody.pl 17 listopada 2016 13:05

Hortex: Kategoria mrożonych warzyw i owoców rośnie dzięki prozdrowotnym trendom

- Cała kategoria mrożonych warzyw i owoców wpasowuje się w coraz bardziej aktualny trend prozdrowotny i naturalny z racji wykorzystywania naturalnych surowców (owoców i warzyw), naturalnego utrwalania – mrozu. Do mrożonek nie dodaje się ani konserwantów ani barwników. Mrożone warzywa i owoce, podobnie jak te świeże, są cennym źródłem substancji odżywczych, witamin i mikroelementów - informują eksperci Grupy Hortex.

- Dbając o walory zdrowotne i naturalne swoich produktów Hortex nie stosuje ani barwników ani wzmacniaczy smaku i skrupulatnie bada je pod kątem obecności metali ciężkich oraz pestycydów (jeżeli nie spełniają ostrych norm są odrzucane) - informuje spółka.

Dzisiaj konsumenci coraz więcej oczekują od żywności. Jedzenie przestało pełnić jedynie podstawową funkcję zaspokajania głodu. Ma być także zdrowe, naturalne, łatwe i szybkie w przygotowaniu, a przede wszystkim ma dobrze smakować, a jego spożywanie ma sprawiać przyjemność.

Hortex planuje w najbliższym czasie koncentrować się na rozwoju kategorii soków, a także mrożonych warzyw i owoców, która przez ostatnie dwa lata wzrosła o 10 proc. Jeszcze do niedawna motorem wzrostu kategorii były private label. Obecnie zaczynają zyskiwać na znaczeniu wyroby markowe.

 


 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

PRZETWÓRSTWO

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI