Rusza IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu

$data.author.description Autor: www.portalspozywczy.pl 17 października 2016 08:54

Rusza IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu Dziś po raz dziewiąty rusza Forum Rynku Spożywczego i Handlu/ fot. PTWP

Dziś po raz dziewiąty rusza Forum Rynku Spożywczego i Handlu, konferencja dedykowana sektorowi spożywczemu i branży handlowej. Tegoroczną imprezę otwiera dyskusja na temat innowacyjności polskiego przemysłu spożywczego.

IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dwa dni debat, w tym 17 paneli dyskusyjnych, kilkadziesiąt wystąpień i prezentacji uznanych polityków, ekspertów, szefów firm i analityków, to także ok. 100 panelistów i ponad 1000 gości z kraju i zagranicy.

W tym roku temat otwierającej debaty brzmi "Innowacje i jakość motorem sukcesu polskiej branży spożywczej". Eksperci, prezesi czołowych firm spożywczych w Polsce oraz politycy, odpowiedzą na pytania: Czy polski przemysł spożywczy jest innowacyjny? Jak pobudzić innowacje w przemyśle spożywczym?. Porozmawiamy o innowacyjności w branży spożywczej z punktu widzenia produktu, marketingu i produkcji. Postaramy się także wskazać formy wsparcia dla innowacji.

Jednym z zagadnień towarzyszącym nam podczas dyskusji będzie także eksport. Wszak polskie innowacje jadą w świat. Tylko trzeba określić kto czeka na producentów żywności z Polski?

W związku z tym, że tematem przewodnim tegorocznego Forum będą innowacje, wydarzenie to odbędzie się także w odświeżonej formule z aktywnym udziałem młodych, dynamicznych firm oraz start-upów z branży spożywczej, które będą miały szansę zaprezentować swoje produkty i firmy przed Forum Ekspertów, złożonym z szefów koncernów spożywczych i dyrektorów zakupów sieci handlowych.

Kolejne dyskusje będą dotyczyły takich zagadnień jak np.: Przemysł spożywczy. Biznes 4.0 – nowe technologie czynnikiem konkurencyjności; Przyszłość branży napojowej – między tradycją a innowacją; Sprzedawaj emocje zamiast produktów! – nowe wyzwania dla marketerów; Branża rybna – rynek na fali wznoszącej; Przemysł mięsny – kluczowe przewagi polskich producentów mięsa i wędlin; Przemysł mleczarski – branża ma sposób na kryzys i perspektywy na przyszłość; Sektor owocowo-warzywny rośnie dzięki trendom prozdrowotnym; Proces budowania marki – od "no name" do produktu markowego; Nowe otwarcie w handlu – wpływ regulacji na kształt branży; Wydajny łańcuch dostaw – między sprawdzoną strategią a innowacją; Handel odpowiada na trendy: patriotyzm zakupowy, zdrowa żywność, convenience; Innowacje na start – prezentacje innowatorów i start-upów przed Forum Ekspertów; Digitalizacja handlu – e-commerce, omnichannel, mobilność; Czy rynek dystrybucji uratuje małe sklepy?; Rynek HoReCa – perspektywiczny kanał zbytu dla producentów żywności.

Więcej na www.portalspozywczy.pl.

WIĘCEJ NA TEMAT

PRAWO I DOTACJE

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI