PARTNER SERWISU

Popyt na awokado Hass rośnie szybciej niż produkcja

Autor: FAMMU/FAPA na podst. Fresh Plaza 15 lutego 2016 08:12

Popyt na awokado Hass rośnie szybciej niż produkcja fot. shutterstock

Światowe spożycie awokado odmiany Hass rośnie w szybszym tempie niż produkcja. Obecnie podaż tej odmiany awokado jest ograniczona, a wolumen eksportowany przez Chile i Kolumbię nie nadąża za popytem - informuje FAMMU/FAPA na podst. Fresh Plaza.

Wkrótce na rynku pojawią się również awokado peruwiańskie. Ograniczona jest nadal podaż z Maroko i Hiszpanii. Awokado Hass to najlepsza handlowa odmiana awokado, dostępna w sprzedaży cały rok. Pomimo twardej fioletowoczarnej skórki w środku jest dojrzałe i miękkie. Posiada bardziej wyrazisty, aksamitny, lekko orzechowy smak i kremową strukturę.

WIĘCEJ NA TEMAT

OWOCE

PARTNER SERWISU

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI