Wzrost cen żywności w marcu. Najbardziej zdrożały owoce i warzywa

$data.author.description Autor: portalspozywczy.pl 26 kwietnia 2016 12:22

Wzrost cen żywności w marcu. Najbardziej zdrożały owoce i warzywa Najbardziej zdrożały owoce, warzywa oraz cukier / fot. shutterstock

Jak podaje GUS w marcu żywność podrożała o 0,9 proc. Najbardziej zdrożały owoce, warzywa oraz cukier - informuje portalspozywczy.pl.

Jak podaje GUS w publikacji "Informacja o sytuacji społeczno-gospodarczej kraju w I kwartale 2016 r." więcej niż przed rokiem konsumenci płacili w marcu m.in. za cukier (o 27,2 proc.), owoce (o 14,5 proc.), warzywa (o 6,9 proc.), ryby i owoce morza (o 2,4 proc.), kasze i ziarna zbóż (o 1,8 proc.), makarony i produkty makaronowe (o 0,8 proc.), a także pieczywo (o 0,2 proc.).

Więcej na www.portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

HANDEL I DYSTRYBUCJA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

KALENDARIUM