Wzrósł włoski eksport świeżych owoców i warzyw

Autor: FAMMU/FAPA na podstawie: Fruitimpresse 31 maja 2015 11:38

W styczniu 2015 roku Włosi wyeksportowali w sumie 339,7 tys. ton owoców i warzyw świeżych – to o 0,8 proc. więcej wobec analogicznego miesiąca rok wcześniej - informuje FAMMU/FAPA na podstawie: Fruitimpresse.

O niecałe 5 proc. były za to mniejsze zakupy zagranicą – import zamknął się wolumenem 237,5 tys. ton wobec 249,8 tys. ton w styczniu 2014 roku. W eksporcie dominowały owoce świeże z wynikiem niecałych 174 tys. ton, a w imporcie świeże warzywa – łączne ich zakupy to 114,3 tys. ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

HANDEL I DYSTRYBUCJA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI