Wzrósł włoski eksport owoców i warzyw świeżych

Autor: FAMMU/FAPA na podstawie: Fruitimpresse 25 stycznia 2015 10:34

W okresie od stycznia do końca września minionego roku Włosi wyeksportowali 2,8 mln ton owoców i warzyw świeżych – to o 4,6 proc. więcej wobec analogicznego okresu rok wcześniej - informuje www.portalspozywczy.pl za FAMMU/FAPA na podstawie: Fruitimpresse.


Najwięcej Włosi wysłali owoców świeżych – 1,79 mln ton. W omawianym okresie pierwszych trzech kwartałów 2014 roku o ponad 3 proc. spadł natomiast import - w sumie zaimportowano 2,41 mln ton owoców i warzyw, a największy spadek odnotowały sprowadzane na włoski rynek owoce cytrusowe – o niecałe 24 proc. w ujęciu ilościowym.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

HANDEL I DYSTRYBUCJA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI