Wzrósł włoski eksport owoców i warzyw

Autor: FAMMU/FAPA na podstawie: Fruitimpresse 28 grudnia 2016 16:09

Wzrósł włoski eksport owoców i warzyw fot. shutterstock

W pierwszych trzech kwartałach bieżącego roku Włosi wyeksportowali w sumie 3,153 mln ton owoców i warzyw świeżych - to o 5,8 proc. więcej niż w analogicznym okresie przed rokiem - informuje FAMMU/FAPA na podstawie: Fruitimpresse.

W tym samym czasie od stycznia do końca września import wyniósł o nieco ponad 5 proc. mniej wobec roku poprzedniego - sprowadzono razem 2,447 mln ton świeżych produktów ogrodnictwa. W eksporcie dominowały jak zawsze owoce świeże z wynikiem 2,106 mln ton oraz prawie 845,0 tys. ton świeżych warzyw. W przypadku importu najwięcej zakupiono świeżych warzyw - ponad 936,0 tys. ton oraz owoców tropikalnych – 675,6 tys. ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

HANDEL I DYSTRYBUCJA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI