Wzrósł włoski eksport owoców i warzyw

Autor: FAMMU/FAPA na podstawie: FEPEX 23 lutego 2015 08:22

Jak wynika z najnowszych danych, w pierwszych dziesięciu miesiącach minionego roku Włosi wyeksportowali w sumie 3,186 mln ton owoców i warzyw - to o ponad 5 proc. więcej wobec danych za analogiczny okres 2013 roku - informuje FAMMU/FAPA na podstawie: FEPEX.

Najwięcej w omawianym okresie wyeksportowano owoców świeżych z wyłączeniem cytrusów – 2,12 mln ton, a także ponad 771 tys. ton świeżych warzyw. W tym samym okresie – od stycznia do końca października 2014 roku wielkość importu w tym kraju zmniejszyła się o niecałe 3 proc. do wolumenu 2,7 mln ton owoców i warzyw łącznie. W przypadku importowanych produktów dominowały świeże warzywa z wynikiem 1,01 mln ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

HANDEL I DYSTRYBUCJA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

KALENDARIUM