Wzrósł eksport włoskich owoców i warzyw

Autor: FAMMU/FAPA na podstawie: Fruitimpresse 20 marca 2015 07:07

Jak wynika z najnowszych danych, w pierwszych jedenastu miesiącach 2014 roku Włosi wyeksportowali w sumie 3,527 mln ton owoców i warzyw - to o ponad 4 proc. więcej wobec danych za analogiczny okres 2013 roku - informuje FAMMU/FAPA na podstawie: Fruitimpresse.

Najwięcej w omawianym okresie wyeksportowano owoców świeżych z wyłączeniem cytrusów – 2,352 mln ton, a także ponad 837 tys. ton świeżych warzyw.

W tym samym okresie – od stycznia do końca listopada 2014 roku wielkość importu w tym kraju
zmniejszyła się o niecałe 2,5 proc. do wolumenu 2,965 mln ton owoców i warzyw łącznie. W
przypadku importowanych produktów dominowały świeże warzywa z wynikiem 1,1 mln ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

HANDEL I DYSTRYBUCJA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

KALENDARIUM