Kiszona kapusta podbija brytyjskie stoły

Autor: Puls Biznesu za „Daily Mail” 18 maja 2015 10:40

Co dziesiąty Brytyjczyk spożywa polską żywność. Coraz większa dostępność takich produktów jak np. kiszona kapusta w supermarketach budzi zainteresowanie mieszkańców Wielkiej Brytanii - podaje Puls Biznesu za „Daily Mail”.

Z badania przeprowadzonego przez firmę Mintel na grupie tysiąca osób wynika, że jedna na trzy kupuje etniczne produkty, które zachęcają do próbowania nowych przepisów.

Największy wzrost popularności zyskała w ostatnim czasie kuchnia japońska, której w domu próbuje 17 proc. Brytyjczyków. Na drugim miejscu znajduje się kuchnia marokańska, następnie turecka i polska. 

Więcej na pb.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

HANDEL I DYSTRYBUCJA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

KALENDARIUM