Cydry z polskich owoców zasilą ofertę Biedronki

Autor: www.sadyogrody.pl/pr 26 czerwca 2015 11:48

Cydry z polskich owoców zasilą ofertę Biedronki / fot. Żelazna Studio

Sieć sklepów Biedronka wesprze trunki powstające m.in. na bazie polskich owoców. Prym wśród nich wiodą cydry, zwane jabłecznikami, dlatego na półkach sklepowych od 29 czerwca będzie można znaleźć duży wybór cydrów.

Cydr jest napojem alkoholowym, który powstaje w wyniku fermentacji dojrzałych jabłek bez dodatku cukru. Charakteryzuje go świeży aromat i lekko słodkawy, kwaśno-orzeźwiający smak. Wytwarzany jest poprzez fermentację moszczu jabłecznego w sposób zbliżony do produkcji piwa - techniką górnej fermentacji. Cydr jest niezwykle popularny w Wielkiej Brytanii, Francji, Belgii, Irlandii. W Polsce produkowany jest od początku XIX wieku.

Polskie owoce i warzywa to filary oferty sieci Biedronka. Sieć uczestniczy w kampaniach promujących polskie produkty. Od ponad 9 lat co roku realizuje ogólnopolskie kampanie wspierające rodzimych producentów, a od sierpnia 2014 r. prowadzi akcję #jedzcopolskie.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ NA TEMAT

HANDEL I DYSTRYBUCJA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

NEWSLETTER

ZNAJDŹ NAS NA GOOGLE+

POLECAMY CZASOPISMA

WYSZUKIWARKI

KALENDARIUM